WELLINGTON (NZ)


Diuen que lo bo es fa esperar, i així ho confirmo. Després d'un pesat i llarg vol de 32 hores de viatge, arribo a port. Wellington capital de Nova Zelanda! Aquest país té una extensió de 268,021 km2 i només una població de 4.393.500 habitants. Es diu que és l'illa que hi viuen més ovelles que persones i realment ha de ser així. Miris on miris, tot és verd i les taques blanques que interpreta la meva vista, són les ovelles! D'això si que se'n diu súper població!


Per si ets curiós/a t'explico que Nova Zelanda en llengua Maorí es diu "Aotearoa". "Kia Ora" és la paraula que s'utilitza per dir "hola", "benvingut" i "gràcies" en Maorí tot i que també s'utilitza el "hello" i el "welcome" ja que les llengües oficials són l'anglès neozelandès, el Maorí i el llenguatge de signes; Edmunt Hillary, el primer alpinista en trepitjar l'Everest va néixer a Nova Zelanda. Va morir l'any 2007 però el podem veure en els bitllets de 5 dòlars; l'any 1893 Nova Zelanda va ser el primer país del món on les dones van tenir dret a vot, 10 anys abans que Anglatera i EEUU; la "Southern Cross" (Creu del Sud) és fàcilment visible des de l'hemisferi sud i també a la bandera de Nova Zelanda. I com que el cel és una passada, dir-te que la lluna quan creix té forma de C (per tu forma de D) i al cap d'unes setmanes jo la veig en forma de D perquè està decreixent (tu en forma de C). Ah, dir-te també que veig l'altre cara de la lluna i que cada dia la puc veure 11 hores abans que tu; si ets amant de la muntanya dir-te que la muntanya més alta de Nova Zelanda és el "Mount Cook" amb una alçada de 3.754m; si tens por a les serps no dubtis en venir aquí perquè no existeixen, però podràs veure (o no, perquè és nocturn) el típic ocell anomenat "kiwi bird". Si els fenòmens naturals et superen aquest és mal lloc, perquè per Wellington passa la placa tectònica del Pacífic i la placa Australiana. Per aquest motiu un cop per setmana (segons estudis fets) se senten petites tremolors o petits sismes o petits terratrèmols... diga-ho com vulguis però fa una mica de por quan els teus peus senten que la terra tremola! I per acabar, l'equip de rugby "All Blacks" està catalogat com la millor selecció del món. Un any més ha quedat demostrat ja que han guanyat la "Rugby Word Cup 2011".


A part de kiwis, ovelles, Maorís i All Blacks també hi ha una súper població d'asiàtics provinents de Korea, Xina, Japó, Taiwan, Tailàndia, etc... Aquests són els que m'acompanyen en el meu dia a dia, els meus fantàstics companys de classe! Amb tots ells passo molt bones estones. Cal dir la veritat... a part d'estudiar també sortim de festa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada